Magamról

Budapest, Hungary
Amatőr tortadíszítéssel és sütéssel töltöm szabadidőmet családom és ismerőseim legnagyobb örömére. Gyerekkorom óta sütök, viszont az igazi tortadíszítés és a formatorták világáról csak nemrég kezdtem el még többet megtudni és persze aktívan gyakorolni.... Íme az eredmény!!! :) Jó nézelődést! :) Üdv, RENKA

2012-07-20

Eljegyzési torta


A torta tésztája csokis piskóta, krémje pedig dupla: sima vajas krém és kekszkrém. A kekszkrém receptje amit használtam:
--> Hozzávalók: 10 dkg meggybefőtt, tej, rum, 3 evőkanál kakaópor, 15 dkg porcukor, 10 dkg margarin vagy vaj, 1 dl meggylé, 1 dl málnaszörp, 50dkg darált keksz.
--> Elkészítés: A darált kekszet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a málnaszörpöt és a meggylét, a puha vajat, a porcukrot, a kakaót, kevés rumot és annyi tejet, hogy kenhető masszát kapjunk. A jól kikevert krémhez végül hozzáadjuk a magozott meggyet.

Sajnos, mivel a kekszkrém színe szinte azonos lett a csokis piskótával ezért az alábbi kép nem tökéletesen adja vissza a krémrétegek valódi "vastagságát", de ílyen lett:
A fenti képen látszik, hogy a torta felső szintje már nem piskóta, hanem egy darált kekszes massza.
Ezt egy minitortaformába beledolgozva lehűtöttem, majd pedig bevontam, és végül az alsó szinte helyeztem. Az alsó szintbe két pálcát szúrtam be, és arra helyeztem rá ezt a díszítő emeletet - ez a jobb tartás érdekében történt.

Ennél a tortánál a fehér színű bevonatot nem magam készítettem, hanem ún. FORMIX-ot használtam. Nagyon jó vele dolgozni, és az 1kg-os kiszerelés soknak is bizonyult ehhez a tortához plusz a díszekhez. Tartóssága miatt egy következő tortámhoz is tudtam belőle felhasználni :)

Tudom, hogy a "kevesebb néha több", de nem bírtam megállni a tortakészítés folyamatában, hogy ne legyen rajta ennyi díszítés, ideértve a virágokat és a galambokat. Nagyon fontos, hogy a virágokat már korábban megcsináltam és kifestettem, mint ahogy a tortát megsütöttem, töltöttem és bevontam volna.
A gyöngysort, a kála középső részét, és a szegfű egy részét sötét bronzszínű folyékony lüszterfestékkel (ehető!!) festettem.
A levelek, minirózsák és a szegfűk másik felét pedig gyöngyház színű lüszterrel tettem szebbé.
Íme egy felülnézeti kép is, ahol ez jobban látszódik:
A szegfű és a galamb készítéséhez kiszúrókat használtam, illetve a gyöngysor készítéshez is speciális szilikoneszközt.

Kérem ne vessen rám követ senki a tortapapír milyensége - avagy hiánya miatt - utólag beláttam, hogy nagy hiba volt nem beszerezni egy megfelelőt... Tanultam az esetből: TERVEZNI kell a "torta alatti területet" is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése