Ezt a tortát készítettem először, figyelembe véve néhány tortadíszítő praktikát. Ideértem a kosárfonást, a fondant rózsák készítését és egyáltalán azt a tényt, hogy valami MÁST akartam alkotni, mint az eddig megszokott tortáim.
A torta tésztája sima piskóta, csokikrémmel töltve, illetve ugyanazt a krémet használtam a díszítéshez is.
Kosárfonáshoz videó itt:
Fondant rózsához videók itt:
Amit még sokan kérdeztek tőlem az az, hogy hogyan is készítettem a kosár fülét. Nos, elárulom, nagyon egyszerűen: puha kartont bevontam alufóliával, azt pedig csokikrémmel díszítettem (szintén kosárfonás technikával). Amikor kész lett beleszúrtam mindkét végét a "fülnek" kb. a torta felénél a két szélére.
A csokikrém receptjével kapcsolatban még annyit megemlítenék, hogy mivel nagyon sokféle van, igen nehéz eldönteni, hogy melyiket is használjam, és ezért minden egyes alkalommal egy új receptet próbálok ki. Annál fogok "lehorgonyozni", amivel dolgozni is nagyon jól lehet és finom is! Személy szerint nem szeretem a túl édes nagyon "vajas - margarinos" ízre emlékeztető krémeket, ezért keresem az arany középutat. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése